Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Gigi Becali

13 februari 2013

Wie ik nog niet heb horen noemen als mogelijke opvolger van de paus is Gigi Becali, eigenaar van Steaua Boekarest, morgen tegenstander van Ajax in de Europa League. Miljardair Becali is diepreligieus en lid van het Europees Parlement voor de Groter Roemenië Partij.

Gisteren meldden diverse kranten dat de zeer opvliegende en grofgebekte Becali drie jaar voorwaardelijke celstraf heeft gekregen vanwege het gijzelen van drie mannen die hij hield voor de dieven van zijn Mercedes. Voor veel Roemenen was die actie juist reden om op hem te stemmen: eindelijk iemand die durfde op te treden tegen boeven. Becali kreeg de bijnaam Johannes de Doper nadat hij in 2005 Serban Huidu, de Jack Spijkerman van Roemenië, in het gezicht spuugde en een glas wijn over hem heen gooide. In 2011 bood Becali op een speciale persconferentie zijn excuses aan aan iedereen die hij het jaar daarvoor had beledigd. Bijvoorbeeld aan alle homo’s, voor wat het waard was. “U vraagt mij of ik homoseksualiteit nog steeds zondig vind? Natuurlijk is het een zonde.”

Ook aanhangers van andere religies bood hij zijn excuses aan. “Maar ik heb mijn opvattingen. Jehova Getuigen zijn op weg naar eeuwige verdoemenis.” Ook betuigde hij spijt aan de fans van zijn eigen club Steaua: “Maar dat geldt niet voor de fans die hoopten dat ik voor Pasen zou sterven. Zij worden bezeten door Satan.” Of hij op deze persconferentie ook zijn excuses aanbood aan door hem beledigde zwarten, zigeuners, joden, vrouwen (waardeloos nadat ze kinderen hebben gekregen), is mij niet bekend.

Dat Becali nog niet wordt getipt als nieuwe paus, heeft niet zo zeer te maken met zijn aanstootgevende denkbeelden maar met een fundamentelere handicap: hij is niet katholiek.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van Frank van Kolfschooten

Lees alle blogs van Frank van Kolfschooten >

Frank van Kolfschooten