Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Graag tot een volgende keer

20 april 2011

Misschien heb ik het gedroomd. Of heb ik het in de loop der jaren aangedikt of zelfs verzonnen? Wat ik zo pijnlijk scherp op mijn netvlies zie kan ook maar beter niet waar zijn.

Het is de eerste helft van de jaren negentig. Ik sta op een zondagmiddag op een veld, ik ben wegens toenemende traagheid al afgezakt van linksbuiten naar linkshalf (de versteende positie van linksback dreigt). Speel ik in het witte shirt van Swift 6 of in het blauw van Buitenveldert 9? Ik kan het niet zien. Al mijn aandacht gaat uit naar die keeper van AFC. Hij heeft het al een paar keer gedaan: vanuit zijn doelgebied naar voren sprinten met de bal aan de voet, om bij de middellijn een lange bal op een medespeler te geven. In de laatste minuut – het staat gelijk – spurt hij weer naar de middellijn, maar dit keer schiet hij als een raket door naar onze helft. Hij heeft niet eens schijnbewegingen nodig om onze spelers te passeren en is zo snel dat je hem niet kunt neerleggen. Frank Kramer – televisiepresentator en oud-profvoetballer van onder meer FC Amsterdam, dan al 45-plus – schiet niet, maar loopt de bal in het doel. AFC wint.

Hoor ik hem daar zeggen wat hij altijd zei aan het eind van de uitzending?
‘Graag tot een volgende keer.’

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van Frank van Kolfschooten

Lees alle blogs van Frank van Kolfschooten >

Frank van Kolfschooten