Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Lazio-hond

8 november 2017

Het zag zwart van de ME-bussen met carabinieri rond het Olympisch Stadion in Rome afgelopen augustus. Kaartjes scoren voor de Supercupwedstrijd tussen Lazio en Juventus leek ineens een slecht idee. We reden de stad uit naar een restaurant in de heuvels, met een terras met uitzicht op mozzarellabuffels. Dat bij het voorgerecht ook hordes strontvliegen werden meegeleverd, stond niet op de menukaart. Maar na zonsondergang waren die ineens verdwenen. We hoorden gejuich uit het restaurant komen en liepen naar binnen. In de herhaling zagen we Lazio-spits Immobile met een Schwalbe een penalty versieren, waaruit hij zelf 1-0 scoorde.
Vlak bij onze tafel lag al sinds onze aankomst een oude hond te slapen. Hij deed zijn ogen open toen hij de geur van geroosterd lam rook en keek ons smachtend aan. De hond klauwde zijn voorpoten in het gras en trok zichzelf op zijn buik een paar meter naar voren, tot hij naast onze tafel was geschoven. We wierpen het arme verlamde beest wat vlees toe. Toen de Lazio-hond doorhad dat hij niks meer ging krijgen, stond hij tot onze verrassing op en rende weg.
Als we met 36-0 van Wit-Rusland hadden gewonnen, zouden we aanstaande vrijdag de eerste play-off tegen Italiƫ hebben moeten spelen. Maar van een land met zulke honden kun je alleen maar verliezen.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van Frank van Kolfschooten

Lees alle blogs van Frank van Kolfschooten >

Frank van Kolfschooten