Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Op de bagagedrager

27 november 2012

Hoeveel moet er nog worden bijgespijkerd aan Edwin van der Sar na het voltooien van de eenjarige International Master of Sports Management (MISM)?

Vorige week vroeg ik bij het Johan Cruyff Institute for Sport Studies inzage in de opdrachten die Edwin heeft moeten uitvoeren tijdens zijn studie. Helaas, die waren privé liet mevrouw programmamanager weten. Zij liet ook niets los over het businessplan dat Edwin had moeten schrijven alsmasterpiece . Dat geheimzinnige gedoe was nogal overdreven want wat zoekwerk op de MISM-site maakte duidelijk dat Edwin een businessplan heeft geschreven voor zijn eigen Edwin van der Sar Foundation, die mensen met een hersenbeschadiging steunt. Deze stichting heeft Edwin in 2011 opgericht met zijn vrouw Annemarie, die zelf is getroffen door een hersenbloeding. Wat de site niet vermeldt is dat Van der Sar dit businessplan niet alleen, maar samen met zwemmer Daan Glorie heeft geschreven. Afstuderen doe je met z’n tweeën kennelijk aan de MISM. Dat was alvast een goede oefening voor de samenwerking met directievoorzitter Michael Kinsbergen, bij wie Edwin nu bij Ajax een paar jaar op de bagagedrager mag zitten.

Het Cruyff Institute biedt ook een online versie aan van de sportsmanagement master. Die is met succes gevolgd vanuit hotels in zonnige oorden door onder anderen Michael Reiziger. Uit een filmpje op de site blijkt dat Master Michael na het voltooien van deze studie net als Edwin het best voorzichtig gebracht kan worden.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van Frank van Kolfschooten

Lees alle blogs van Frank van Kolfschooten >

Frank van Kolfschooten