Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Tot het bittere einde

15 oktober 2018

“Ga zo door, allemaal samen #tot het bittere einde”, twitterde Ronaldo vorig weekend na de gewonnen wedstrijd van Juventus tegen Udinese. Met die hashtag verwijst hij naar de slogan van zijn nieuwe club, alsof hij er al jaren speelt en de club diep in zijn hart zit. Na Portugal-Polen twitterde Ronaldo gisteren: ‘Veel geluk familie.” Je kunt er ook de wanhoop in lezen van een steeds eenzamer man, die steun zoekt na de beschadigende, zorgvuldig gedocumenteerde publicatie in Der Spiegel over de vermeende verkrachting van Kathryn Mayorga in een hotelkamer in Las Vegas in 2009. De nieuwe advocaat van Ronaldo kon na twee weken zwijgen niets beters bedenken dan een trumpiaans ‘fake news’: documenten waarin Ronaldo toegeeft dat hij Katrhryn Mayorga gedwongen heeft tot anale seks, zouden vervalsingen zijn. Der Spiegel wees dat vorige week van de hand: http://www.spiegel.de/sport/fussball/cristiano-ronaldo-anwalt-kritisiert-im-fall-kathryn-mayorga-dokumente-a-1232718.html
Sponsors Nike en EA Sports (maker van videogame FIFA 19) hebben al voorgesorteerd op de mogelijke val van Ronaldo. Deze bedrijven profileren zich als ‘maatschappelijk verantwoord ondernemers’ en kunnen ook moeilijk anders in het #metoo-tijdperk. Juventus heeft zich in een merkwaardige verklaring solidair verklaard. “Ronaldo heeft de laatste maanden zijn grote professionalisme en toewijding laten zien, wat door iedereen bij Juventus gewaardeerd wordt. De vermeende gebeurtenissen van bijna 10 jaar geleden veranderen deze mening niet en dat vindt iedereen die in contact is gekomen met deze grote kampioen.”
De club uit Turijn heeft afgelopen zomer 100 miljoen euro besteed aan Ronaldo, dus de prioriteiten liggen daar nu even niet bij maatschappelijk verantwoord ondernemen. Er wordt intussen al gespeculeerd over een snelle doorverkoop van Ronaldo naar een ver buitenland. Solidariteit ‘tot het bittere einde’ is immers onbekend in de voetballerij.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Frank van Kolfschooten

Lees alle blogs van Frank van Kolfschooten >

Frank van Kolfschooten