Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Vissen met Fabio

29 augustus 2011

Fabio balde zijn vuist toen Maarten Stekelenburg de kopbal van de Slovan Bratislavaspits niet kon keren. Tien minuten later verliet hij tevreden het terras van de camping: het was 1-0 gebleven, de stronzo’s van AS Roma hadden verloren, terwijl zijn Lazio met 6-0 Rabotnicki had platgewalst.

“Nooit gehoord van die club, maar wat maakt dat uit. Winnen is winnen”, zei hij op de kade waar hij even later zijn hengel uitwierp, zijn favoriete tijdverdrijf in de augustusmaand, die hij altijd op deze camping aan het meer doorbrengt. Zijn vangst, vooral tinca (zeelt), gaat elke dag op de barbecue.

Een week later stond de dikke Romein nog tevredener op de kade: “Die stronzo’s liggen eruit!” vertelde hij me enthousiast. “Jullie keeper zal nu al wel spijt hebben van zijn vertrek bij Ajax. Wie gaat er ook bij Roma spelen?”

Arjen Robbens schaambeenblessure leek me een mooi onderwerp om te bespreken met Fabio. Ik zocht de vertaling van ‘schaambeen’ speciaal voor hem op met Google translate. “Boateng van Milan had vorig seizoen ook last van zijn pube“, wist hij te melden. “Echt iets voor een Berlusconi-mietje. Daar kun je als voetballer toch niet mee aankomen? Speelt er niet een broer van Boateng bij Bayern? Zo’n schaambeenontsteking zal toch niet besmettelijk zijn?” Fabio schuddebuikte van het lachen en gaf zijn hengel nog eens een zwieper.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van Frank van Kolfschooten

Lees alle blogs van Frank van Kolfschooten >

Frank van Kolfschooten