Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Wie is de Vorst?

1 augustus 2011

Hij liep naar zijn boekenkast en pakte de bruine lederen band met gouden bladranden eruit. Het was zijn Bijbel, zijn I Tjing, het boek dat alle antwoorden op de een of andere manier al bevatte.

Hoe vaak had hij het al niet geraadpleegd sinds hij zich in de voetballerij had gewaagd? Zijn broer Wouter had het hem cadeau gedaan na zijn oratie als hoogleraar Strategie en Verandering aan de Vrije Universiteit. Hij bladerde door de hoofdstukken van de eerste druk van Il Principe uit 1532. Het moest een vermogen gekost hebben.

Hij bracht het boek naar zijn neus, snoof nog één keer de geur ervan op en sloeg het met een klap dicht. Er ontbrak één hoofdstuk in het meesterwerk van zijn held Niccolò Machiavelli: dat over de onzichtbare tegenstander die altijd aanwezig is. Hij zou het zelf moeten schrijven.

De nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ajax haalde diep adem en belde voor de zoveelste keer die dag het nummer in Spanje, nu met zijn eigen nummer afgeschermd. Eindelijk werd er opgenomen. “Hola!?” zei een man met een onmiskenbaar Amsterdams accent.

“Johan? Met Steven…” Er kwam geen reactie. Hij meende in de verte geplons en vrouwenstemmen te horen. Toen werd de verbinding verbroken.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van Frank van Kolfschooten

Lees alle blogs van Frank van Kolfschooten >

Frank van Kolfschooten