Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

De keldercompetitie

2 november 2019

(Tussen bedreigd worden en je bedreigd voelen zit een verschil)

Met weemoed denk ik nog wel eens terug aan mijn tijd in de Utrechtse keldercompetities. De sport die ik bedreef heette op papier ‘voetballen’. In de praktijk was het een combinatie van cagefight, voetbal en het uurtje vrij knutselen in de sociale werkplaats aan de Abstederdijk. 

Je kon je er eindeloos vermaken tegen clubs als DWSV, DHSC of Rivierwijkers. Er gold wel een aantal basisregels. ‘Fit zijn’ bijvoorbeeld, werd beschouwd als competitievervalsing. Leidde altijd tot represailles. Rode kaarten werden niet opgeschreven. Laat staan aan de KNVB doorgegeven. Zoiets deed je niet. 

De belangrijkste regel was om niet te vroeg op voorsprong te komen. Het “feest voor de neutrale toeschouwer” kent men in Utrecht niet. Onze tactiek was doorgaans: zo lang mogelijk gelijk blijven en proberen kort voor tijd toe te slaan, als de wedstrijd tegen die tijd nog niet gestaakt is. Beter was om helemaal niet op voorsprong te komen. Je pakte dan weinig punten, maar de zesde klasse reserve stelde soms andere prioriteiten. 

De betekenis van de KNVB in dit geheel was beperkt. We hadden nooit het idee dat we ‘onder’ de KNVB speelden. Ja, de KNVB maakte de wedstrijdroosters. Dat was handig, iemand moet dergelijke feutenklusjes doen. Je merkte vooral dat je KNVB-lid was omdat je gegevens waren doorverkocht aan obscure bedrijven en je dagelijks spam ontving over scheenbeschermers, bier en geile wijven. Verder zag je de KNVB nooit. 

En nu heeft deze zogenaamde Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond de clubs DWSV en Papendorp “uit de competitie genomen”, omdat ze op RTV Utrecht gezien heeft dat er “ongeregeldheden” waren. Ik zou zeggen: DWSV, ga dit weekend gewoon lekker ballen, jongens. Zeist ligt een heel eind van Overvecht.

AB Lenstra

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Gastblogger

Lees alle blogs van Gastblogger >

Gastblogger