Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

De laatste burenruzie

8 april 2016

Een gewone derby is een wedstrijd tussen twee teams die afkomstig zijn uit dezelfde stad, streek, regio of provincie. Een mooie derby is een wedstrijd met een rijke historie. Als het dan ook nog gaat om een treffen van belang tussen twee ploegen met een gering krachtsverschil, hebben we het over een prachtige wedstrijd. De Spakenburgse derby tussen heeft al deze elementen en daar bovenop nog een extra aspect: het is een burenruzie!

Goed bekeken tv-programma’s als De rijdende rechter en Bonje met de Buren bewijzen het: een ruzie tussen buren heeft een hoge amusementswaarde. Want bij een burenruzie lopen de emoties hoog op. Jong of oud, arm of rijk, het maakt niets uit. Als er een paaltje verkeerd is neergezet of het volume van de stereo is opengedraaid, kan een kleine irritatie een jarenlange strijd ontketenen.

Maar als je ruzie met je buren hebt, nodig je ze niet uit op je feestje. De Spakenburgse derby is een burenruzie én een buurtfeest. De derby van 9 april 2016 is helaas voorlopig de laatste keer dat Rood bij Blauw komt buurten. Volgend seizoen zijn de buren gescheiden door de schutting van de voetbalpiramide van de KNVB. De Vogels in de derde klasse, zonder burenruzie. Met de woorden van de rijdende rechter: daar moeten we het mee doen.

Een gastbijdrage van Ben Schaafsma

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Gastblogger

Lees alle blogs van Gastblogger >

Gastblogger