Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

De vloek van Sjaak Swart

19 mei 2016

Béla Guttmann was ooit een succesvolle coach van Benfica. In 1962, na zijn tweede Europese titel, vroeg hij de club om opslag. Toen hem dat werd geweigerd sprak hij een vloek uit over de club: Benfica zou in de volgende honderd jaar geen Europese titel meer winnen. Benfica heeft nadien vijf Europese Cup finales en drie UEFA Cup/UEFA Europa League finales verloren. 
 
Ajax-legende Sjaak Swart kan slecht tegen zijn verlies. Dat is een nare karaktertrek, maar gek genoeg worden voetballers er om bewonderd. Sjaak Swart en ook Jan Mulder zijn inmiddels van een leeftijd waarop zij beter zouden moeten weten. Als je niet over het talent beschikt om op een waardige manier te verliezen dan moet je in zo’n geval uit de buurt van microfoons en camera’s blijven. Dat was na het verlies van de titel door Ajax in Doetinchem helaas niet het geval.
 
Mulder legde de schuld van een verloren seizoen neer bij een talent dat juist door Ajax zou moeten worden gekoesterd en beschermd. Swart sprak een Amsterdamse vloek uit over de Superboeren die het aandurfden om hun best te doen tegen zijn club. Sjaak hoopt dat De Graafschap degradeert. De boeren zullen zich er geen zorgen over maken. “Samen D’RAN” is sterker dan de vloek van een zure legende.
 
Een gastbijdrage van Ben Schaafsma
Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Gastblogger

Lees alle blogs van Gastblogger >

Gastblogger