Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Eenzame fietser

16 september 2015

Ik kan mij nog precies het moment herinneren dat ik voor de eerste keer op de fiets werd ingehaald door een bejaarde mevrouw op een e-bike. In een reflex ging ik meteen op de pedalen staan om de oudere fietsster weer bij te halen. Ik vergat het doel van mijn fietstocht, mijn eergevoel stond op het spel! Een kwartier later arriveerde ik volledig doorweekt van het zweet en uitgeput op de receptie van een trouwerij. Ik had de accufietster bijgehaald, maar moest haar ook weer laten gaan.

Ik heb mij nu nog steeds niet neergelegd bij de nieuwe hiërarchie op het fietspad. Ik sprint nog  achter elke e-bike aan als een hond achter de postbode. Zelfs van een kort boodschapje bij de supermarkt kom ik uitgeput thuis. Het blijf een oneerlijke strijd tegen de accufietsen maar ik vier elke kleine overwinning uitbundig. Soms tot verbazing van de e-bikers, die zich niet bewust zijn van mijn verzet.

Frank de Boer moet dat gevoel herkennen. Ajax wordt aan alle kanten ingehaald door de Europese middenmoot. Clubs die we nauwelijks van naam kennen. Maar hij moet volhouden! Zolang je het achterlicht nog kunt zien is er hoop. Wacht op een lekke band of een lege accu en dan …. erop en erover. Maar op een kinderfiets ben je kansloos, Frank!

Een gastbijdrage van Ben Schaafsma

 

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Gastblogger

Lees alle blogs van Gastblogger >

Gastblogger