Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Fools in Love

7 maart 2016

Caesar heeft zijn populariteit bij de Romeinen verloren door zijn liefde voor Cleopatra. Het maakte hem niet uit, de veldheer op leeftijd viel als een blok voor haar charmante neus. Daardoor was hij blind voor de gevolgen. Hij werd uiteindelijk vermoord door zijn vroegere bewonderaars.

Een paar jaar geleden bedacht een man in IJsselstein dat de hele wereld mocht weten hoe verliefd hij was. Daarom besloot de man zijn vriendin vanuit een hoogwerker te verrassen, maar die viel om en veroorzaakte een puinhoop in de buurt.

Liefde maakt blind en veroorzaakt soms rampen. Dat blijkt uit de ellende bij FC Twente. Maar ook uit de val van mijn liefde, IJsselmeervogels; de meest succesvolle amateurclub aller tijden. Verstandige en succesvolle zakenmensen namen verblind door de liefde voor de club grote risico’s. Zolang de bal langs de goede kant van de paal blijft rollen delen ze in de populariteit. Maar wanneer het succes de problemen niet meer bedekt, blijven de bestuurders achter met een gebroken hart. De liefde komt niet meer van twee kanten.

De Egyptenaren noemden de oude Romeinse leider spottend Caesarion: kleine Caesar. Daarbij werd volledig voorbijgegaan aan de overwinningen van de machtigste man van zijn tijd.

Ook de ex-bestuurders van Twente en IJsselmeervogels hebben het zwaar te verduren op het internet. Die criticasters zijn zeker zelf nooit verliefd geweest.

Een gastbijdrage van Ben Schaafsma

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Gastblogger

Lees alle blogs van Gastblogger >

Gastblogger