Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Geen gedoe

24 juli 2014

Positief bijeffect van geen finale, was geen gedoe met vrouwen en kinderen. Zie op zo’n avond maar eens een oppas of logeeradres te vinden. Zie maar eens iets te organiseren met je voetbalvrienden, allemaal jonge vaders, met vrouwen die voetbal ineens heel belangrijk vinden en niet alleen thuis willen kijken.

Wedstrijden van Nederland zijn tijdens een eindronde Oranjefeestjes een soort Koningsdag, en zulke feestdagen vier je met elkaar. Dat was geen probleem bij het vorige WK, een kinderloos tijdperk waarin we zonder afspreken elke wedstrijd weer in dezelfde hoek van dezelfde kroeg bij elkaar stonden. Met de vrouwen erbij, natuurlijk, waarom niet, gezellig, één groot feest.

Misschien zijn we te coulant geweest. Misschien hadden we tijdig moeten ingrijpen. Maar gedane zaken nemen geen keer en zo zaten mijn vrienden en ik bij de late avondwedstrijden van Oranje druk te appen over wie erin moest voor wie, in plaats van dat we de tactische suggesties in elkaars oren tetterden. 

Dit nooit meer, dacht ik tegen Argentinië. Zeker niet als we in de finale staan

tegen Duitsland, verdomme nog aan toe. Duitsland! Dan kijk je met z’n allen!

Natuurlijk besefte ik dat alles anders is dan vier jaar geleden, maar ik kon me de WK-finale simpelweg niet voorstellen zonder mijn voetbalvrienden. Ik kon daar net zo min in berusten als in de uiteindelijke uitschakeling, want we hadden die Duitsers kunnen hebben. En dat zou al het gedoe meer dan waard zijn geweest. 

Geschreven door Rick van Leeuwen

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Gastblogger

Lees alle blogs van Gastblogger >

Gastblogger