Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Goede voornemens

28 december 2015

De PSV-aanhang hoeft niet lang na te denken over een goed voornemen voor 2016. Er is geen excuus om je eigen jonge spelers uit te fluiten, zoals in november is gebeurd. Een lelijke vrouw, een uitzichtloze baan, een pillenverslaving of een te dure seizoenkaart zijn geen redenen om je op eigen spelers af te reageren. Sterker nog, als je één van deze vakjes kunt afvinken zal je zelf wel weten wat het is om kansen te missen. 
 
Maher staat model voor de vele talenten die na een fris begin wakker zijn geworden in de harde profwereld. Jonge schouders die het gewicht van een dikke transfersom moeten dragen. Te vroeg opgehemeld, te snel afgeschreven. Na een wedstrijd bij AZ keek Adam in de camera als een jochie die lekker met zijn vriendjes op voetballen zit. Nu kijkt hij bij een tv-interview wantrouwend en stuurs. 
 
Als we weer een topland willen worden moeten we niet zo slordig met onze talenten omgaan. Zeker wanneer een speler verstandig genoeg is om niet meteen voor het buitenland te kiezen. Het is te eenvoudig om alleen maar te wijzen op het gebrek aan ruggengraat van de jonge veelverdieners. Je moet ook vaststellen dat Maher blijkbaar in Alkmaar meer plezier had dan hij in Eindhoven heeft. Een gemiste kans van PSV. Eigenlijk fluit je naar jezelf.
 
Een gastbijdrage van Ben Schaafsma
Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van Gastblogger

Lees alle blogs van Gastblogger >

Gastblogger