Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Gouden Wissel

18 oktober 2016

Natuurlijk was het fijn voor Giovanni van Bronckhorst dat Michiel Kramer de wedstrijd tegen NEC kon redden maar een Gouden wissel was het niet. Een gouden wissel bestaat helemaal niet. Een coach moet wisselen uit onmacht, omdat een speler moe is of geblesseerd. Maar vaak ook uit onkunde, de basisspeler is niet zo goed als hij dacht of zijn tactisch plan moet worden bijgesteld. Het doelpunt van de wisselspeler onderstreept dan juist de fout van de coach.
 
Toch had er zondag nog een gouden wissel plaats kunnen vinden. Maar dan door Tom Egbers bij Studio Voetbal. Nadat Willem Vissers het had aangedurfd om Bert van Marwijk een vraag te stellen over het verbod van vrouwen in Saoedi-Arabië om een voetbalwedstrijd te bezoeken, was er geen land meer te bezeilen met de bondscoach. Bert noemt discriminatie van vrouwen “politiek” en daarmee bemoeit hij zich niet. 
 
De vrouwen in Saoedi-Arabië kunnen Van Marwijk daarom niet in het stadion gaan bekijken. Wat dat betreft missen ze niks. Tom had zondagavond binnen tien minuten het bekende gebaar boven z’n hoofd moeten maken en de sacherijnige Bert voortijdig het programma moeten laten verlaten. Gouden wissel!
 
Een gastbijdrage van Ben Schaafsma
Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Gastblogger

Lees alle blogs van Gastblogger >

Gastblogger