Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Ren je Rot-systeem

2 februari 2016

Ronald de Boer noemt het nieuwe systeem van zijn broer bij Ajax “Ren je Rot”. Jeugdsentiment. In gedachten zie ik de kleine De Boertjes gezellig met een glaasje prik voor de tv zitten. 
 
Voor degenen die wat jonger zijn dan Ronald en Frank zal ik de regels van de televisiequiz Ren je Rot in het kort uitleggen: Martin Brozius stelde meerkeuzevragen. Als hij dan “Rren jjje rrrot” riep moesten kinderen naar het vak met het goede antwoord rennen. Als een kind op de goede plaats stond kreeg het een bal. 
 
Er zijn inderdaad veel overeenkomsten met het spel van Ajax. Maar ook met dat van Roda JC. Want de minder intelligente, maar wel slimme kinderen, holden bij Ren je Rot gewoon achter de bollebozen aan en gingen op dezelfde plaats staan.  Ook een bal verdiend. Gelijkspel. 
 
Ren je Rot spel kan na één wedstrijd al weer terug in de spelletjeskast van de familie De Boer. Wat nu? Mij lijkt het “Stuif-es-in-systeem” de oplossing voor Frank. Stuif-es-in was dat kinderprogramma waar jonge talentjes mochten meespelen met oudere sterren met meer ervaring.
 
Een gastbijdrage van Ben Schaafsma
Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Gastblogger

Lees alle blogs van Gastblogger >

Gastblogger