Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Suarez

15 april 2016

Mijn voetbalvriend Abderzak weet zoveel van het spelletje dat we onze whatsappgroep naar hem hebben genoemd. De VoetbalgroepsAb. FC Barcelona is zijn club die hij al volgt vanaf de tijd dat hij aan de overkant van Spanje opgroeide, in Tétouan. Sinds 25 oktober 2014 blijft het stil als Barcelona speelt. Abderzak gedraagt zich als een beledigde minnaar ten opzichte van zijn grote liefde Barça. Zolang Luis Suárez in Camp Nou speelt wordt Barcelona genegeerd. Volgens Abderzak heeft Suárez zich te vaak misdragen om voor zo’n mooie club uit te mogen komen.

Goed voetballen of doelpunten maken is blijkbaar niet voldoende om bij een club te passen. Enkele jaren geleden ging het verhaal dat Ángel Di María naar Manchester United mocht vertrekken omdat hij te lelijk zou zijn voor Real Madrid. Bij Ajax ging ooit Winston Bogarde op de vuist met een Sparta-supporter. Tot verdriet van de toenmalige Ajax-voorzitter Michael van Praag: ‘Een Ajacied trekt zijn jasje niet uit’.

Het is te hopen dat Luis Suárez binnenkort wordt verkocht aan een club die wel bij hem past. We missen de juichende berichten van Abderzak bij de wedstrijden van zijn Barcelona. Voor de kinderen van Abderzak hoeft het niet. Zolang Suárez in Barcelona rond loopt rijdt Abderzak uit sacherijn niet langs Barcelona maar via Madrid naar Marokko. En dat is sneller.

Een gastbijdrage van Ben Schaafsma

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Gastblogger

Lees alle blogs van Gastblogger >

Gastblogger