Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Troost

19 oktober 2015

Vanaf het moment dat ik de eerste stappen had gezet op het strand van L’Estartit wist ik: “ik zal de naam van dit plaatsje nooit meer vergeten”. Het was vroeg in de jaren ’80 en topless zonnen was booming. Ik was 14 en had, naast voetbal, een nieuwe passie gevonden. 

Het Nederlandse voetbal was in die tijd het hoogtepunt voorbij. We moesten tot 1988  wachten op de volgende triomfen van de Hollandse school. Om die reden ging mijn blik in de boekhandel steeds vaker naar de planken boven de Voetbal International. Naar dat blad dat een beetje verstopt stond opgesteld. Op zoek naar troost voor het mislukken van de kwalificatie voor het WK 1982 in Spanje, het EK 1984 in Frankrijk en het WK 1986 in Mexico.
 Nu lijkt er een nieuwe periode van droogte voor het Nederlandse Elftal aangebroken. We zullen nog jaren over de oorzaken kunnen lezen in de voetbalbladen in de boekhandel, maar de huidige generatie is gewoon niet goed genoeg. Het wachten is op de nieuwe talenten. 

En juist in deze tijd waarin we troost weer hard nodig hebben, heeft Playboy besloten voortaan geen naaktfoto’s meer te publiceren.

Dit is een gastbijdrage van Ben Schaafsma

 

 

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Gastblogger

Lees alle blogs van Gastblogger >

Gastblogger