Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Ik zit op aanstellen

9 november 2017

 

Op zapptocht langs de sportkanalen kwam ik bij PSV-tv terecht. Er werd een voor mij volkomen onbekende jeugdspeler geïnterviewd  maar vanwege de ongewone vraag van de interviewer bleef ik hangen. “Geloof je?” vroeg de jonge Brabantse versie van Wilfred Genee. Ondertussen zagen we beelden van de speler vlak voor de wedstrijd. Hij zat op één knie in het veld met zijn ogen dicht. Ik vond het een domme vraag. Je strikt je veters met je ogen open, dus dit moest een gebed zijn.
 “Ach”, antwoordde de jeugdspeler, “ik zit er niet op hoor”. Het duurde even voor het tot mij doordrong. Hij zit niet op geloven. De speler was zich zo bewust van de camera’s dat hij een mooie pose aannam voor de wedstrijd.
Wat voetbal betreft doen we niet meer mee in de wereld maar onze spelers zijn top-entertainers. De nemer van een strafschop wordt bepaald door ‘steen-papier-schaar’. Gesprekken worden achter de hand gevoerd omdat er misschien een geïnteresseerde liplezer kijkt.  En voor je de transfer naar het buitenland maakt moet elk stukje huid getatoeëerd zijn. Onze spelers doen minstens even gek als de spelers van de Premier league, de Primera División of de Serie A. Maar die zitten wel op voetbal.

Een gastbijdrage van Ben Schaafsma

 

 
Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Gastblogger

Lees alle blogs van Gastblogger >

Gastblogger