Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Zonnekoning Joop

17 april 2015

De zoveelste zonnekoning in het voetbal vindt zijn Waterloo. Wat een verrassing … Terwijl Joop Munsterman toch jaren èn directeur in het managementteam èn voorzitter van de Raad van Commissarissen was van FC Twente. Dat had je vroeger bij woningcorporaties op de zandgronden. Dan weet je het als je binnen komt: hier worden de woningen uitgedeeld aan vriendjes. Ook tijdbesparend, want ze konden net als Munsterman hun eigen functioneren beoordelen.
Munsterman ging jarenlang zijn gang. Geweldig, wat leuk, de provincieclub Twente toch maar kampioen! Toch ruik je dat soort types van kilometers afstand is mijn ervaring na twintig jaar rondgang in bestuurlijk Nederland. En de één zegt dan vrij naar Gerard Reve dat als zo’n zonnekoning een scheet laat “Wat ruikt het hier lekker naar kalfslever met uitjes”, een enkeling zegt hardop dat het stinkt.
Toen Munsterman in 2008 tot voorzitter van de raad van bestuur van Wegener werd benoemd, stapte commissaris Han Noten meteen op. Die weet bij wie hij uit de buurt moet blijven (ben wel eens bij hem in de buurt).
Fardou Wagenaar, journaliste bij de krant Tubantia waar Munsterman opklom van schoonmaker (was ie dat maar gebleven, iemand moet het doen) tot directeur, schreef al jaren over zijn strapatsen. En mocht de deur niet meer in bij Twente.  
Iedereen had het kunnen weten.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Erwin van de Pol

Lees alle blogs van Erwin van de Pol >

Erwin van de Pol