Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

‘Het is maar een spelletje’

25 april 2016

Vrijdagavond 10 juni ga ik met vrienden uit eten. Er helemaal niks van meekrijgen zal wel niet lukken. Een van ons kijkt op zijn telefoon, of aan de tafel naast ons zegt iemand dat het 1-0 voor Frankrijk is geworden.
1-0  voor Frankrijk? Hoezo?
O ja, dat EK. Is dat vandaag begonnen? Goh.

Zaterdag 11 juni hebben we overdag een makkie, met Albanië-Zwitserland en Wales-Slowakije. Als we wel mee hadden gedaan, had ik ook niet gekeken.
’s Avonds Engeland-Rusland op prime time, dat wordt pittig. Laten we hopen op een mooie warme dag. Barbecuën, met een fles wijn in de tuin blijven zitten. Jongens, we laten de tv een keertje uit hoor, het is nog zo lekker buiten.

De dag waarop Nederland definitief werd uitgeschakeld, lukte het me nog mijn schouders erover op te halen. De gifbeker werd volgetapt, maar we hoefden hem pas in juni leeg te drinken. Het is als het maken van een afspraak bij de tandarts; je legt de telefoon neer en gaat weer iets anders doen, je hoeft je er nu niet druk om te maken, pas over een paar weken hoef je in die stoel te gaan liggen.

Zondag 12 juni. Polen-Noord-Ierland om etenstijd, niks aan de hand. En ’s avonds tijdens Duitsland-Oekraïne gewoon een potje tennissen. Ja, die poulefase overleven we wel.

Op 25 juni beginnen de achtste finales.
Tandenknarsend zal ik de tv aanzetten.
De verdoving is uitgewerkt, de beker moet leeg.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Hans Hogenkamp

Lees alle blogs van Hans Hogenkamp >

Hans Hogenkamp