Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Schuddebuikjes

21 maart 2014

Al jaren eet je iedere dag chocoladevlokken op brood. ‘Vlokfeest’; witte en bruine door elkaar. Maar op een dag hoef je ze ineens niet meer. Zomaar. Zelfs het aangebroken pak eet je niet leeg, je gooit het in de prullenbak.
Een paar maanden geleden ben ik van de een op de andere dag gestopt met kijken naar Voetbal International. Geen idee waarom. Maar als ik weer eens inschakel, krijg ik niet het gevoel dat ik de afgelopen tijd iets gemist heb.
Sommige namen veranderen af en toe (in plaats van Manolev wordt Luijckx uitgelachen omdat-ie er niks van kan), maar de constanten overheersen in VI: Van Gaal is een goede trainer maar een hele nare man (het clipje ‘juichen’ komt voorbij). Heethoofden als Huub Stevens of Gertjan Verbeek zijn lekker recht voor zijn raap en dus oké. Cocu is een beginneling. Barcelona is geweldig. Kraay wordt afgezeken. Boskamp geeft Gijp een ‘koek’. De ‘kantineheld’ komt uit Vriezenveen en is voor Feyenoord. Kieft kijkt zuur en wordt er maar moe van (‘dat mag ik toch vinden?’). Het publiek glimt van welwillendheid en staat continu in de lachstand. En dan is er reclame en speelt het bandje hun deun.
‘Zullen we zappen?’ vraagt mijn zoon, terwijl hij voor de tv een boterham met vlokfeest eet. Ik knik.
Tijd voor iets anders. Schuddebuikjes, frambozenjam, of gestampte muisjes

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Hans Hogenkamp

Lees alle blogs van Hans Hogenkamp >

Hans Hogenkamp