Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Walter Eschweiler

29 mei 2014

Binnenkort doe ik (met een Hard gras-team) mee aan een WK-pubquiz. Grasduinend door Wikipedia wordt me duidelijk dat de recentere WK’s niet mijn sterkste punt zullen worden. Tja. Tijdens de grote toernooien zat ik altijd met vrienden op de Griekse eilanden, waar de wedstrijden werden gevolgd met een promillage ruim boven de wettelijke norm.
De volgende ochtend wist ik de uitslagen al niet eens meer. Hoe zou ik me dan nu nog iets van die wedstrijden moeten herinneren?

Al mijn hoop is dan ook gevestigd op het WK van 1982.
Ik werd die zomer 13, een leeftijd waarop je nog dingen onthoudt. Bovendien legde ik alles vast in plakboeken, inclusief krantenknipsels uit Trouw met de wedstrijdcommentaren van Matty Verkamman (laatste kop: ‘Anti-voetballers pakken wereldtitel’). 
Alles weet ik nog. Het middencirkeldoelpunt van Ludo Coeck tegen El Salvador, de grimas van Falcao na zijn gelijkmaker tegen Italië, de foetushouding van Uli Stieleke na zijn gemiste penalty.

Ook staat me nog helder voor de geest hoe een scheidsrechter door een speler van Peru omver werd gelopen in de wedstrijd tegen Italië (1-1). Hij kukelde achterover, werd overeind geholpen en voelde ontredderd aan zijn mond. De gele en rode kaarten waren uit zijn borstzakje gevallen en lagen lullig op het gras. Zijn naam kwam in beeld. Welke naam dat was? Ik weet het nog. Kom maar op met die vraag. Ik ben er helemaal klaar voor.

 

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Hans Hogenkamp

Lees alle blogs van Hans Hogenkamp >

Hans Hogenkamp