Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Watermannen

8 december 2014

Gisteravond won PEC met 3-1 van ADO. Niet zomaar een overwinning, want PEC had al liefst 34 jaar geen thuiswedstrijd in de Eredivisie meer gewonnen in de maand december.

Dit feit dook op in alle berichtgeving rond de wedstrijd. Bron: Optasports, sinds 2013 de officiële ‘datapartner’ van de Eredivisie. Optasports is een wereldwijd opererend bedrijf dat duizenden muisarmen in dienst heeft om wetenswaardige feiten te produceren, met als grondstof niets anders dan ogenschijnlijk betekenisloze balcontacten.

Met zo’n groot leger schatgravers is succes verzekerd; als de databerg maar groot genoeg is het toeval immers nooit te beroerd een paar goudklompjes in de grond te stoppen.

En anders zijn er altijd nog de potscherven van de blote feitjes en lijstjes: ‘FC Groningen scoorde 27 van de 36 treffers in de tweede helft. Het hoogste percentage in de Eredivisie.’

Persoonlijk ben ik ook reuze benieuwd welke sterrenbeelden tijdens lunchwedstrijden de meeste assists op kunstgras hebben gegeven: boogschutters, maagden, of watermannen.

De website van Optasports spreekt van ‘het creëren van content die ongeëvenaard is in zijn authenticiteit en betrouwbaarheid‘ om ‘berichtgeving op tal van uiteenlopende platforms kracht bij te zetten‘.

Optasports verhoogt de beleving. Dankzij de spijkers die hun computers voor ons uit het lage water hebben gevist, staat er plotseling veel meer op het spel dan een paar puntjes in een doodgewoon competitieduel. Gaan de Zwollenaren het eindelijk redden? Wordt de ban na al die jaren eindelijk gebroken, de vloek van december?

We werden getuige van een historische zege.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Hans Hogenkamp

Lees alle blogs van Hans Hogenkamp >

Hans Hogenkamp