Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Weah for president

16 oktober 2017

De tijd dat voetballers na hun afscheidswedstrijd weinig anders konden beginnen dan een sigarenzaakje ligt al geruime tijd achter ons. Met naamsbekendheid en geld ligt de wereld voor je open, dus ja, waarom geen loopbaan in de politiek?

Eric Cantona deed in 2012 al een halfslachtige poging mee te doen aan de Franse presidentsverkiezingen, maar dat bleek vooral aandachttrekkerij. Zijn generatiegenoot George Weah (beiden zijn inmiddels 51 jaar) pakte het serieuzer aan en maakt momenteel grote kans als eerste ex-profvoetballer te worden verkozen tot staatshoofd.

Afgelopen dinsdag vonden in Liberia de eerste ronde van de presidentsverkiezingen plaats en hoewel nog steeds niet alle stemmen geteld zijn, wijst alles erop dat Weah met een ruime voorsprong gaat winnen, waarna hij de grote favoriet zal zijn bij de tweede ronde in november. In 1995 won Weah al eens een verkiezing, toen werd hij wereldvoetballer van het jaar.

Weah’s running mate is Jewel Taylor, de ex-vrouw van de beruchte Charles Taylor, die inmiddels een straf van vijftig jaar uitzit wegens oorlogsmisdaden. Weah werkte al met Jewel samen in de Liberiaanse senaat, waarbij Jewel onder andere pleitte voor de doodstraf voor homoseksuelen.

Zoals alle Afrikaanse presidentskandidaten belooft Weah zijn kiezers werk, betere wegen en een einde aan nepotisme en corruptie. Verder moedigt Weah de Liberianen openlijk aan om hun geluk te gaan beproeven in Europa, waarna zij rijker en wijzer kunnen terugkeren naar het vaderland. Hij heeft zelf het goede voorbeeld gegeven.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van Hans Hogenkamp

Lees alle blogs van Hans Hogenkamp >

Hans Hogenkamp