Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Wedstrijdtafel

7 oktober 2015

Net als IJsland zelf was het campingrestaurant groot en leeg. Voor het raam, dat normaal gesproken uitzicht bood op de vulkaan Hekla, stond een groot scherm waarop een wedstrijd bezig was.
Ik had de hele dag gelopen en plantte mezelf op een barkruk. Precies waar ik zin in had: zitten, bier en voetbal. Welke clubs en welk niveau totaal onbelangrijk.

Een grote blonde IJslander met een baard zat ook te kijken. Naast hem stonden bierpullen van het merk Viking, drie lege en een volle. 
Dankzij knullig uitverdedigen van blauw scoorde het gele team. De IJslander greep naar zijn hoofd en riep een woord dat niet erg netjes klonk.

Zowel de camera als de zon stonden laag boven het veld. De spelers wierpen lange schaduwen over het gras. Aan de overkant was geen tribune te zien, alleen een paar mensen tegen een hekje en daarachter vaalbruine bergen.
Wedstrijden met weinig toeschouwers hebben altijd hun eigen akoestiek; je hoort elk balcontact, elke kreet, het zoeven van de slidings.

Halverwege de tweede helft maakte blauw gelijk. De IJslander sprong juichend op en sloeg hard met zijn platte handen op tafel, wel zeven of acht keer. De tafel stuiterde naar voren. Gelukkig stond zijn bier op een andere tafel, links van hem. Ik vermoedde dat dat een bewuste verdeling was. Eén tafel voor het bier en één om op te slaan.

Een maand later, op het moment dat Sigurdsson zijn strafschop langs Cillessen schoot, moest ik aan de IJslander denken. Ik stelde mij voor dat hij zijn tafel op dat moment geheel doormidden sloeg.
Volgende week speelt Nederland tegen Tsjechië en IJsland uit tegen Turkije. Mijn bier staat binnen handbereik.
Links, op een aparte tafel.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Hans Hogenkamp

Lees alle blogs van Hans Hogenkamp >

Hans Hogenkamp