Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Bijbeunen

13 november 2012

Bij Chivas Guadalajara verdient Johan Cruyff tussen de drie en de vijf miljoen dollar voor een driejarige verbintenis

Helaas meldt de New York Times niet of dit honorarium eenmalig is of per jaar wordt uitgekeerd. Jorge Vergara, de eigenaar van Chivas kan het missen. Hij is eigenaar van het uit Herbalife gegroeide concern Omnilife dat een omzet van een miljard dollar per jaar heeft. Als de spelers van Chivas verplicht producten van Herbalife slikken, vist Ling in Mexico achter het net.
Eenzelfde deal heeft Cruyff met de Zuid-Afrikaanse voetbalclub Mamelody Sundowns. Ook in Zuid-Afrika hervormen Johan en zijn schoonzoon de jeugdopleiding. De krant de Sowetan meldde gisteren dat Johan Neeskens, die in de laatste zestien wedstrijden één keer won, alleen maar niet wordt ontslagen omdat hij onderdeel is van de totale overeenkomst met Cruyff, ‘die de club miljoenen kost’. Eigenaar Patrice Motsepe, in goud en platina, kan het best lijden: zijn vermogen wordt door Forbes geschat op 2,7 miljard dollar, verkregen door zijn fijne relatie met het ANC.
Toen Cruyff nog commissaris was bij Ajax wezen zijn collega’s hem op een belangenverstrengeling. Ajax was voor 51% eigenaar van de club Cape Town, een concurrent van de Sundowns. Het opblazen van die RvC ruimde ook dat vuiltje in één keer uit de weg.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Henk Spaan

Lees alle blogs van Henk Spaan >

Henk Spaan