Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Dave

26 juni 2017

De ware naam van de Franse zanger Dave is Wouter Otto Levenbach. Zondag stond er in l’Equipe een interview met hem als vooruitblik op Frankrijk-Nederland. De oorspronkelijke Nederlander blijkt een voetbalkenner. Hij was erbij in het Parc des Princes toen Frankrijk in 1993 de beruchte wedstrijd speelde tegen Bulgarije die het land plaatsing voor het WK ’94 kostte. De Fransen met Cantona verloren met 2-1 door een doelpunt in de laatste minuut. Het hart van Dave brak niet, maar de afterparty waar hij zou optreden werd geen succes. Geen speler die kwam opdagen. Er was slechts één artiest vrolijk: Sylvie Vartan die van Bulgaarse afkomst was.
Vader Levenbach werd Leraar Engels in Hilversum, nadat hij op het Baarnsch Lyceum koningskinderen had onderwezen. Het gezin was afkomstig uit Amsterdam. Dave werd, vertelt hij aan l’Equipe, op zijn vijfde jaar door zijn vader meegenomen naar Ajax waar hij, en nu komt het: zelf had gevoetbald. En Dave ook, bij de welpen. Die loopbaan hield op toen het gezin verhuisde naar het Gooi, waar Dave optrok met Jan des Bouvries en Paul de Lussanet. Geen voetbalmilieu.
Ik heb Dave wel eens ontmoet: leuke man, nog steeds populair in Frankrijk.
Maar… hebben we als puber in het buitenland niet allemaal wel eens verteld dat we bij Ajax hadden gevoetbald? Nu een vraag: is er iemand in Nederland die zich de voetballer Levenbach, vader of zoon, bij Ajax herinnert? Dat zou een scoop zijn.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Henk Spaan

Lees alle blogs van Henk Spaan >

Henk Spaan