Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

De gemeenste ploeg allertijden

1 augustus 2012

In de voetbalsoap ‘Het Zwarte Gat’ laat Nico Dijkshoorn zijn hoofdpersoon Robbie van Duren een tegenstander wiens vrouw is overleden, uit zijn spel halen met de opmerking: “Hé, Japie, kook je voor jezelf tegenwoordig?” De grap schuilt in de ogenschijnlijke overdrijving.

Dat Luis Suàrez Evra ‘negro’ noemde lijkt een plagerijtje hiermee vergeleken.
De gemeenste ploeg aller tijden was het Estudiantes van de jaren zestig, waarvan de medicus Carlos Bilardo de grootste smeerlap was.
De verdediger van Racing Roberto Profumo, lezen we in ‘Inverting the Pyramid’ van Jonathan Wilson, werd uit het veld gestuurd omdat hij Bilardo in zijn maag had geschopt. Bilardo had hem lopen treiteren met een bij Profumo’s vrouw weggehaalde cyste.
Een speler van Independiente had per ongeluk een vriend doodgeschoten tijdens de jacht. Toen hij tegen Estudiantes speelde, zongen ze de hele wedstrijd zachtjes ‘moordenaar’ tegen hem.
De keeper van Racing was erg close met zijn moeder. Omdat ze hem thuis wilde houden, was ze tegen zijn voorgenomen huwelijk. Toen hij uiteindelijk toch was getrouwd, leefde ze nog maar een half jaar.
Kolfje naar Bilardo’s hand.
“Gefeliciteerd, ten slotte heb je je eigen moeder weten te doden”, zei hij kort voor de wedstrijd tegen de keeper.
Suàrez snapt nog steeds niet waarom ze hem na het akkevietje met Evra voor acht wedstrijden hebben geschorst.
Dat is logisch.
Hij kent de voorbeelden.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van Henk Spaan

Lees alle blogs van Henk Spaan >

Henk Spaan