Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

De Toekomst

31 januari 2011

De dag nadat Ajax Luis Suárez voor 25 miljoen euro aan Liverpool had verkocht, speelde de A1 op het kunstgras van de Toekomst tegen koploper Sparta.

Honderden mensen, zo geen duizend of meer, waren op het spektakel afgekomen, alsof men voelde dat er iets in de lucht hing. Danny Blind en Frank de Boer stonden buiten, bovenaan de ijzeren trap naar de trainersruimtes. Beneden langs de lijn stonden of liepen Wim Jonk, Michel Kreek, Orlando Trustfull, het nieuw gekozen lid van de Ledenraad Dirk de Groot, het 17-jarige talent Fabian Sporkslede, Christian Eriksen en talloze andere junioren, elftalbegeleiders en trainers. Men was gekomen voor de A1, het vlaggenschip van Ajax’ jeugdopleiding.

De 17 en 18 jarigen stelden niet teleur. Ze wonnen met 6-0 en snuffelden aan de marges van de hogeschool van het voetbal. Davy Klaassen en Ouasim Bouy, zich al of niet bewust van de aanwezigheid van de hoofdtrainers, exploiteerden hun talent tot in de finesses.

Joeri de Kamps liet zien dat Ajax ook verdedigende middenvelders kan opleiden en het Deense supertalent Nicolai Boilesen had een invalbeurt van droomvoetbal. Wie er is bij geweest heeft gezien dat Ajax’ toekomst echt niet afhangt van de verkoop van Luis Suárez. Die zich op de ochtend van zijn vertrek naar Liverpool keurig had verslapen en zijn vliegtuig slechts wist te halen dankzij de leiders van het team dat hij al achter zich had gelaten.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , , ,

Nog meer blogs van Henk Spaan

Lees alle blogs van Henk Spaan >

Henk Spaan