Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Eindelijk weer god

12 oktober 2011

Echt een interessant interview in de Daily Mail met Dennis Bergkamp. Ook voor hemzelf vermoedelijk. Eindelijk werd hij weer eens aanbeden als de god die hij was en in Engeland nog steeds is. Geen spoortje van het wantrouwen dat hij, vlug achterom kijkend, op de Toekomst soms voelt. Priemende ogen in zijn rug.

Hoe inspirerend was het ophalen van herinneringen met Martin Keown, ‘the enforcer’, zoals hij zichzelf noemde. Elk voetbalelftal heeft een uitsmijter nodig. Bij Arsenal was het de kale Keown. Wat hadden ze vroeger gelachen om Dennis die de kleren van de andere spelers zomaar aan het plafond kon hangen. Dennis vertelde hoe fijn hij het nu bij Ajax had. “Ik kan gewoon naar huis gaan, de knop omzetten en tijd aan mijn gezin wijden. Dit is perfect.”
Vol enthousiasme vertelde hij over de wijze van opleiden bij Ajax. “De manier waarop is fascinerend. We verdelen ze in drie ‘wheels’ (waaiers, denk ik, H.S.) afhankelijk van hun lengte. Er is een waaier voor jongens die nog niet groeien, een voor hen die groeien en een voor degenen die uitgegroeid zijn.”
Hoogst interessant. Het doet me sterk denken aan het ‘Peak High Velocity’ project, een door de VU ontwikkeld programma dat tot voor kort bij Ajax werd gebruikt. Door het meten van zithoogte, lengte en gewicht, gecombineerd met de geboortedatum, konden ze bij C-juioren exact het begin van de groeispurt bepalen.
Jonk en Bergkamp hebben de stekker uit het project getrokken.
Te wetenschappelijk.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Henk Spaan

Lees alle blogs van Henk Spaan >

Henk Spaan