Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

George Boateng

4 mei 2012

In het Emirates Stadion kwam een smetteloos geklede zwarte man me stralend groeten. Hij droeg een donker kostuum met feilloos gestrikte das. Type account executive aan de Zuidas. Of een kerkelijke hoogwaardigheidsbekleder uit het diepe zuiden van de VS, weggelopen uit een roman van William Faulkner. Maar het was George Boateng.

Ik herkende hem net op tijd. Omdat hij licht geblesseerd was, hoefde hij niet te spelen met Nottingham Forest. Daarom kwam hij naar Arsenal kijken. Hij wilde trouwens zo snel mogelijk weer in Londen gaan wonen. De Engelse provincie had hij nu wel gezien.
Omdat ik weet wat huizen in Londen kosten, maakte ik een snel en vrijpostig sommetje. Vijftien jaar Premier League bij vijf verschillende clubs: nee, over George Boateng hoefden we ons geen zorgen te maken. Die indruk wekte hij ook niet. Kijk hem eens ontspannen converseren met Arsenals glamour boy Robert Pires, ook een middagje op bezoek.
George komt van ver. Ik herinnerde me een avond op Schiphol. Hij had ergens gevoetbald met Feyenoord. Vier vrienden kwamen hem ophalen, stuk voor stuk gekleed in angstwekkend laag langs de blote onderrug afgezakte trainingsbroeken. Een van hen liet een harde wind in het compartiment van de draaideur waar ik me ook bevond. Ze moesten allemaal lachen.
“Wat ga je doen als je niet meer voetbalt, George?” vroeg ik.
“Ik ga in juni het EK analyseren voor Al Jazeera. We worden collega’s, man”, lachte George.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van Henk Spaan

Lees alle blogs van Henk Spaan >

Henk Spaan