Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Herman Koch creëert rage

13 december 2011

Herman Koch zat in het busje van Hard gras dat zaterdagmiddag op weg was naar Rotterdam, steeds op zijn I-phone te kijken.

“Wat doe je?” vroegen we.
“Sssst, Arsenal-Everton is bezig. Moet je kijken wat een goed beeld”, zei hij ter hoogte van Schiphol.
“Kan het geluid iets zachter?”
“Heb jij die app. van Sport 1 dan niet?” vroeg hij aan mij. Hij legde uit hoe je de app. kon installeren. Ik moest even naar huis bellen om aan mijn vrouw het wachtwoord te vragen.
“Boven op mijn bureau ligt onderop de linker stapel een blauw boekje waarin al mijn wachtwoorden staan”, zei ik.
“O, dan is het de rechter stapel. Misschien is het een groen boekje”, zei ik. Ten slotte had ik die app. op mijn I-phone.
“Nu kun je Arsenal-Everton kopen. Voor de terugweg vanavond heb ik Real Madrid-Barcelona besteld”, zei Herman. Nadat ik voor 1,59 de wedstrijd had gekocht zag ik hoe Van Persie een meesterwerk toevoegde aan die nimmer eindigende reeks.
De voorstelling in de Oude Luxor liep gesmeerd. Na afloop stond Herman temidden van opgetogen Rotterdammers op zijn I-phone te kijken.
“Jezus, Benzema scoort in de eerste minuut”, zei hij. De Rotterdammers wilden het naadje van de kous weten. Herman legde alles uit. Er was sprake van een sneeuwbaleffect. Overal zag je mensen elkaar de handelingen verklaren. Korte tijd later stonden in de hal van het Oude Luxor theater in Rotterdam tientallen mensen op hun telefoon naar Real Madrid-Barcelona te kijken.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , , ,

Nog meer blogs van Henk Spaan

Lees alle blogs van Henk Spaan >

Henk Spaan