Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Johan Cruijff zegt sorry

5 april 2011

Johan Cruijff is niet gewend om verzoenende taal te spreken. Daarom kwam de uitgestoken hand in zijn column van 4 april wat weifelend uit de broekzak.

Maar het stond er wel: “Bovendien is er nooit een plan geweest dat zonder fouten was. Daarom zal er tijdens het hele proces nog regelmatig van alle knowhow binnen de club gebruik worden gemaakt.”
Ik las het zo.
“Sorry, sorry, sorry, mensen. Misschien was het niet zo handig om mijn naam te geven aan een plan waarin Danny Blind onbetrouwbaar werd genoemd, op grond van rancuneuze informatie bijvoorbeeld van Bryan Roy die ooit door Blind terecht is gedegradeerd. Als ik alles van te voren had geweten, zou ik Jonk en Bergkamp niet met een dubbele agenda De Toekomst op hebben gestuurd: om aan de ene kant hun gewone werk te doen en aan de andere hun collega’s te beoordelen. Als Dennis een collega bij wie hij stage heeft gelopen in mijn plan als ongeschikt beschrijft, zou die collega dat misschien kunnen opvatten als een mes in zijn rug.”
Natuurlijk vinden voetballers het de gewoonste zaak van de wereld dat zwakke broeders uit hun elftal worden gezet.
Als Jonk en Bergkamp zonder pardon in hun ogen tekortschietende trainers willen lozen, denken ze nog als voetballers en niet als de managers die ze willen worden.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , , ,

Nog meer blogs van Henk Spaan

Lees alle blogs van Henk Spaan >

Henk Spaan