Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Kluivert trapt door

22 mei 2018

L’Equipe wijdde zondag een hele pagina aan Memphis Depay, wiens cijfers in de Ligue 1 dit seizoen inderdaad verbazingwekkend zijn: negentien doelpunten en tien assists brengen hem bijna op het niveau van Neymar.
Ook Memphis heeft wel eens rare interviews gegeven of excentriek gedrag vertoond. We denken aan de hoed en aan de metafoor van zijn leven: de boot. Mensen konden meevaren of werden in het water gegooid. We vonden hem ‘niet slim’ of ‘irritant’ maar niet doortrapt.
In het op verzoek van Raiola door Willem Vissers gemaakte interview met Justin Kluivert was geen sprake van excentriciteit noch van rare metaforen maar van een doortraptheid die je bij een jongen van negentien niet verwacht.
Ik geef hem dan ook het voordeel van de twijfel: het public relations offensief tegen Ajax moet hem zijn voorgezegd door anderen. (Zie boven.)
Bij Ajax kon hij niks meer leren, vertelde hij aan de journalist, terwijl hij zich als voetballer toch zo graag wilde ontwikkelen. Nee, geld speelde voor hem geen enkele rol, terwijl juist Ajax erop uit was hem als cash cow te gebruiken.
Als slotoffensief gooide hij er nog maar eens het ongeluk van Nouri uit, ‘een van zijn jeugdvrienden’. Dat het zo zwaar voor hem was geweest. Gelukkig had hij het een plekje kunnen geven, noteerde de journalist braaf en slaafs. Hoe komt het dat ik Kluivert niet geloof, en Bergsma, Van de Beek, Lartey Sanniez en nog veel meer jeugdvrienden wel?

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Henk Spaan

Lees alle blogs van Henk Spaan >

Henk Spaan