Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Krijsende man

7 maart 2012

Enige tijd geleden zat ik rustig in de Arena op mijn eigen stoeltje me met niemand te bemoeien terwijl een deel van het stadion zong dat wie niet opstond niet voor Johan Cruijff was, toen een man schuin achter me keihard begon te gillen dat Henk Spaan ook moest opstaan. En wel NU.

Ik vond dat niet prettig. Ook als ze het clublied zingen heb ik moeite met dat opstaan. Het is het Wilhelmus niet. Dit was nog vervelender. Een krijsende man in mijn nek maakte me nerveus. Was het een gevaarlijke krijsende man? Droeg hij wapens? Zou hij op me af komen? Er zit vaak een andere krijsende man in ons vak wiens krijsen in mijn richting niet aangenaam is maar draaglijk. Hij is gek.
Deze krijsende man had ik nog niet eerder horen krijsen. Ook op de tribune lopen de emoties rond de fluwelen revolutie hoog op. Ik deed net of ik het krijsen niet hoorde en bleef zitten.
Maandagavond was ik bij Sparta. Daar geeft iedereen je een hand. De mensen roepen aanmoedigingen maar schreeuwen niet naar elkaar. Ja, Jules Deelder schreeuwt soms ‘naar voren’. Geen mens die reageert, laat staan de spelers.
Sparta stond met 2-0 voor. Het was koud. Ik moest nog naar Amsterdam. Tien minuten voor tijd stond ik op om naar huis te gaan.
“Jongens, Henk Spaan gaat weg. Allemaal even naar hem zwaaien”, schreeuwde Hugo Borst. Men zwaaide. Bij Sparta gaat zoiets er gemoedelijk aan toe.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van Henk Spaan

Lees alle blogs van Henk Spaan >

Henk Spaan