Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Nooit vergeten

11 oktober 2012

Met de B1 speelden we de finale van een toernooitje op sportpark De Eendracht, achterin Geuzenveld. Het ging om het kampioenschap van Slotermeer. Wij van Aristos moesten tegen de B1 van Sloterpark. Ik stond rechtsbuiten en zat goed in de wedstrijd.

Bij een harde, verre pass over de grond van onze rechtsback, veinsde ik naar de bal toe te komen en sprintte toen weg. Hun linksback stond geparkeerd. Ik had een vrij veld, rende op het strafschopgebied van Sloterpark af en gaf een voorzet voor het doel langs. Het sloeg me niet terneer. De geslaagde schijnbeweging droeg ik de rest van de wedstrijd met me mee. Wat zeg ik? De rest van mijn leven, want ik zie hem nog steeds voor me, met kleuren en al. Het geel en het blauw van onze shirts en broeken, het zwarte shirt van Sloterpark met die ovale witte baan van voren, het groen gras met de lichtbruine open plekken en de lege ruimte voor me.

De coach liet mij na de verlenging de vijfde penalty nemen. Als ik hem maakte waren we kampioen. Miste ik, wonnen zij. Normaliter nam ik geen penalty’s. Ik moet iets hebben uitgestraald. Wat het was zakte tijdens de aanloop in mijn kuiten. Mijn bloedsuikerspiegel daalde even snel. Ik trilde. Mijn schuivertje werd achteloos opgeraapt door de keeper van Sloterpark. Ook dat kan ik maar niet vergeten.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Henk Spaan

Lees alle blogs van Henk Spaan >

Henk Spaan