Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Plastic zakje

25 januari 2017

In de volgende week verschijnende Hard gras staat, behalve het ware verhaal over hoe Johan Cruijff aan zijn trainerslicentie is gekomen, weer een weergaloos stuk met een edge van Carolina Trujillo. Een van haar personages is deze keer de majesteit die cocaïne heet. Niet verwonderlijk dat Maradona hier de Oscar krijgt voor de beste mannelijke bijrol. In zijn kader stuurde Carolina me een Youtubefilmpje dat ik nooit had gezien. Na een wedstrijd tussen ‘Amerika’ en de ‘Rest van de Wereld’ moeten er penalty’s worden genomen. Park mist voor de Rest van de Wereld. De stand is 6-6. Maradona, geen grammetje vet nog, loopt met de borst vooruit naar de bal. Zoveel zelfvertrouwen zag je nooit in een mannenlijf verpakt. Geen Luuk de Jong. Zijn voetbalbroek heeft hij obsceen hoog opgetrokken. Hij scoort.
De Zuid-Amerikaanse verslaggevers maken er een gekkenhuis van. De stampvolle tribunes krijsen mee. Op het veld feliciteren en bedanken spelers elkaar. Middenin het kluwen beweegt zich een man in een lichtblauwe polo. Wat heeft hij in zijn hand? Het is een plastic zakje met iets wits erin. Hij beweegt zich richting Maradona. Er is sprake van contact. Snuift Maradona uit die hand?
Ik durf het niet te zeggen. Carolina Trujillo wil uitzoeken wie de man in de blauwe polo is. Dan kan ze hem vragen wat er in het zakje zat. En daarover weer zo’n verhaal met een edge schrijven.

 

 

 

 

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Henk Spaan

Lees alle blogs van Henk Spaan >

Henk Spaan