Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Toen René van der Gijp jong was

13 september 2011

Bijna was René van der Gijp wereldberoemd geweest.

In de hete zomer van 1983 speelde hij tijdens een toernooi van Canale 5 drie wedstrijden mee met Inter Milaan.
Behalve Appolonius Konijnenburg, de man die de spelershandel zijn slechte naam bezorgde, en diens zoon die aan de 22-jarige Van der Gijp was toegevoegd om te voorkomen dat hij ’s nachts Milaan zou rood verven, was ik vermoedelijk de enige Nederlander die van René’s optreden in San Siro getuige is geweest.
Berlusconi die nog geen eigenaar van Milan was, wilde met dit toernooi zijn commerciële zender ‘op de kaart zetten’.
Het ontbrak de journalisten dan ook aan niets. We dronken Barolo, aten witte zomertruffel en werden aangesproken met U. Het was voor het eerst dat op de perstribune elk kwartier een computeruitdraai met statistieken werd uitgedeeld door meisjes die je niet meteen met wiskunde zou associëren.
Inter beschikte over de beste verdedigers ter wereld: Ferri, Bergomi en Collovati schopten naar aanvallers als Galderisi, Platini en Boniek van Juventus.
Van der Gijp mocht samen spelen met prachtige voetballers als Altobelli en Hansi Müller.
Inter eindigde na vier nederlagen in het toernooi op de vijfde en laatste plaats achter Juventus, Flamengo, Penarol en Milan.
René speelde aardig op de vleugel en scoorde niet. Toen Altobelli gelijk maakte tegen Milan, juichte Spillo nauwelijks. Van der Gijp viel hem om de hals alsof hij zojuist de winnende goal in de Champions League finale had gescoord.
Het was niet genoeg. Hij kreeg geen contract.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van Henk Spaan

Lees alle blogs van Henk Spaan >

Henk Spaan