Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Zlatan

18 december 2012

Hoe kunnen ze testen of iemand lijdt aan een antisociale persoonlijkheidsstoornis? Een graadmeter is het gedrag van de patiënt. Iemand die kleine meisjes verkracht en vermoordt, maakt een mooie kans op een diagnose binnen de grenzen van de psychopathologie. Mensen die in staat zijn een op de grond liggende man in zijn gezicht schoppen, bijvoorbeeld een grensrechter, gooien ook hoge ogen.

Er is een test waarbij ze plaatjes laten zien van gezichten vol emotie. Bij chronische agressievelingen levert dat veel minder respons in de hersenen op, dan bij normale mensen.

Ik zou Zlatan Ibrahimovic graag aan zo’n test onderwerpen. Op Youtube zie je filmpjes zat waarin hij medespelers tegen hun hoofd schopt. Zondagavond kon hij geen hoofdrol spelen in de intense wedstrijd tussen PSG en Lyon. Hij zat min of meer in de zak van de Kroatische verdediger Dejan Lovren. Weliswaar schreef hij een assist op zijn naam maar dat was een door een verdediger met het hoofd verlengde voorzet.Een graadmeter is het gedrag van de patiënt. Iemand die kleine meisjes verkracht en vermoordt, maakt een mooie kans op een diagnose binnen de grenzen van de psychopathologie.Tijdens een duel met Zlatan viel Lovren op de grond. De Zweed sprong net ver genoeg over hem heen om zijn noppen in het gezicht van de verdediger te kunnen planten, een bewuste, criminele actie.Ik hoop dat het hersenonderzoek ooit plaats zal vinden en dat er op de uitslag gewed kan worden.

Ik zet vijfhonderd euro op: psychopaat.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van Henk Spaan

Lees alle blogs van Henk Spaan >

Henk Spaan