Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Bernabeu

28 september 2011

‘En toch slaagde Ajax er bij vlagen in om…’

Het mooie van het Santiago Bernabeu is dat het midden in de stad staat. Nog mooier is dat je tot het laatste moment kunt wachten met naar binnen gaan. Buiten zijn terrassen en bars. Je drinkt rustig je biertje uit en kijkt even op je horloge. Over tien minuten begint de wedstrijd. Nog een biertje dan maar.
Een jaar geleden stond ik daar buiten op straat. Om acht uur was ik al even binnen geweest om te kijken waar ik zat. Het stadion was leeg. De thermometer gaf vierendertig graden aan. Op het veld liep Verhoeven zich warm in een trainingspak. Nog even naar buiten dan maar.
Vier minuten voor aanvang van de wedstrijd liep ik rustig naar mijn plaats. Ik zat tussen uitsluitend Madrilenen. Het was het jaar waarin de populariteit van Christiano Ronaldo zijn voorlopig laagste punt had bereikt. Bij een tackle van De Zeeuw op een speler van Real riep iemand: ‘Waarom schop je die (…) niet doormidden, dan zijn we daar ook vanaf!’
Na afloop dronk ik nog een biertje. Ik kwam een paar Nederlanders tegen. Het was al vier graden koeler. Over één ding waren we het eens.
‘…het maar niet meer over de wedstrijd te hebben.’

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , , ,

Nog meer blogs van Herman Koch

Lees alle blogs van Herman Koch >

Herman Koch