Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Bus

23 mei 2014

Het zijn onzekere tijden. Onlangs keek ik met een klein groepje vrienden en familieleden naar Barcelona-Atlético Madrid. Wij vonden allemaal dat we voor ons goed fatsoen eigenlijk voor Barcelona moesten zijn. Toch hoopten we uit de grond van ons hart dat niet Barcelona maar Atlético kampioen van Spanje zou worden.
De volgende dag liep ik mijn oude jeugdtrainer bij de D1 van Beneden Rijnse Boys tegen het lijf.
“Ik heb de bus gemist,” zei hij, hoewel er in de verste verte geen bushalte te bekennen viel.
Die avond vertelde ik deze anekdote aan de stamtafel van het café waar onze D1 sinds jaar en dag bijeenkomt. Wij lagen allemaal drie keer dubbel van het lachen en sloegen ons op de dijen om die rare jeugdtrainer van ons.
Tot we de beelden nog eens terugkeken. Toen bleek hij in werkelijkheid te hebben gezegd: “Ik ken iemand die de bus heeft gemist.” We bleven toch nog even lachen, maar het was een lachen als een biertje waarvan de schuimkraag al is ingezakt.
Morgen is de Champions League Finale. Ik hoop dat Atlético wint, maar verheug me toch meer op een paar flitsende acties van Ronaldo en Bale. Ik verheug me ook wel een beetje op Diego Simeone.
Bij het komende WK moet ik voor mijn goed fatsoen voor Nederland zijn, maar ik hoop met heel mijn hart dat België wereldkampioen wordt. Ik zeg dit diep weggedoken in de dug-out en met mijn hand voor mijn mond, zodat weer niet een of andere lip lezende bijgoochem dit aan de grote klok gaat hangen.
Daar zal je de bus hebben! Ik ben/ken de chauffeur.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Herman Koch

Lees alle blogs van Herman Koch >

Herman Koch