Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Cafeïnevrij

7 mei 2018

De ‘cafeïnevrije’ Clásico werd de wedstrijd tussen Barcelona en Real Madrid vooraf in het Spaanse sportjournaal genoemd. Cafeïnevrij omdat er niets meer op het spel stond, Barcelona is al kampioen, Real kan in plaats van derde hooguit nog tweede of vierde worden.
In de aanloop was er alleen wat opschudding over de al dan niet te vormen erehaag. In Spanje is het gewoonte dat de eerstvolgende tegenstander na het behalen van een kampioenschap een erehaag vormt voor de kampioen. Maar Real had bij monde van Zinédine Zidane laten weten dat ze naar zo’n erehaag konden fluiten, omdat Barcelona ook geen erehaag voor Real had gevormd na het behalen van het wereldkampioenschap voor clubs.
‘Ik heb daar wel begrip voor,’ zei Gerard Piqué. ‘Wij hebben geen erehaag gevormd omdat we niet meededen aan dat WK, en Real Madrid heeft eigenlijk ook niet echt meegedaan aan de competitie.’ De tweede achternaam van Piqué luidt overigens Bernabéu.
Maar een cafeïnevrije Clásico werd het gelukkig allerminst. Mooie doelpunten, tien verkeerde beslissingen van de scheidsrechter, duwen, trekken, net geen beenbreuken, hoofden tegen elkaar, een echte vuistslag en een rode kaart. Er zijn al genoeg cafeïnevrije wedstrijden: denk daarbij aan de poulefase van de Champions League en de eerste ronde in de groepsfase van het komende WK.
Zeker niet cafeïnevrij was het afgelopen zaterdag gehouden Hard Gras-voetbaltoernooi. Het weer was ideaal, alleen de verliezer werd soms gehinderd door de zon, en de wedstrijden startten gelijktijdig op twee halve velden naast elkaar, zodat je nooit hoefde te zappen maar wel vaak een doelpunt miste. Het toernooi begon om twee uur en eindigde om half vijf. Ik heb niemand met een kopje koffie langs de lijn zien staan, alle consumpties waren cafeïnevrij.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Herman Koch

Lees alle blogs van Herman Koch >

Herman Koch