Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Dingen met je zoon

18 februari 2011

In het kader van Dingen Die Je Tenminste Eén Keer Met Je Zoon Moet Hebben Gedaan nam mijn vader mij lang geleden mee naar een klassiek concert in het Concertgebouw.

Ik keek naar de violen, de pauken en de dirigent. Het concert duurde lang. Na de pauze ging het nog door. Ik keek naar de achterhoofden van de mensen op de rijen voor ons. Ik keek vooral naar hun oren. Door die oren komt de muziek binnen, dacht ik.

Het volgende uitstapje met zijn tweeën was naar de vierentwintig uur van Spa-Francorchamps. Het regende heel hard. In een wolk van regenschuim brulden de bolides op amper tien meter van ons af over het asfalt. Je voelde de kracht van de motoren tot onderin je middenrif, maar na twee uur waren er nog altijd tweeëntwintig uur over.

Op Terschelling wandelden we door de duinen. We gaven twee pony’s onze overgebleven boterhammen. ’s Avonds leerde mijn vader mij schaken.

In het Olympisch Stadion speelde Ajax tegen Feyenoord. Er was gras. Er waren mannen die rookten en bier dronken. Ze riepen dingen waarvoor je op school je mond moest spoelen. En er waren tweeëntwintig spelers in voetbalshirts. Het werd 1-3.

‘Is het nu al afgelopen?’ vroeg ik (na afloop).

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van Herman Koch

Lees alle blogs van Herman Koch >

Herman Koch