Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Irritante beelden

20 april 2012

De irritantste beelden van de afgelopen week waren met kop en schouders die van de Barcelona-supporters op Stamford Bridge. Zuchten, nagelbijten, de ogen ten hemel geslagen – zo kijk je niet wanneer je ploeg alleen maar met 1-0 achter staat en over een kleine week dat suffe Chelsea met 5-0 gaat oprollen. Dat soort kijken en bijten bewaar je voor de beslissende penalty in de strafschoppenreeks.

Ook irritant natuurlijk: het vallen en opstaan van Didier Drogba.
En Messi. Messi begint zich de laatste tijd steeds vaker openlijk aan medespelers en aan zichzelf te irriteren. We hopen natuurlijk met heel ons hart op de minst irritante finale: Barcelona-Real Madrid. Een finale Bayern München-Chelsea (in München!) is op zich natuurlijk al zo irritant dat je misschien wel liever naar de gesubsidieerde dansvoorstelling gaat op 19 mei, maar zo’n finale is vooral zo irritant omdat we dan weer twee keer vijfenveertig minuten, plus verlenging (0-0), plus strafschoppen naar de met kop en schouders irritantste Nederlandse voetballer moeten kijken.
Ok, Sergio Ramos is ook irritant met dat hoofd en met dat haar. Maar het irritantste vind ik persoonlijk toch wel een speler die voortdurend de bal afspeelt om te bewijzen dat hij geen irritante speler is – volgens Beckenbauer (over irritant gesproken).
Gisteravond, vlak voor de aftrap Sporting-Bilbao, houdt mijn vrouw twee kaartjes voor de gesubsidieerde dansvoorstelling omhoog. Ik sla mijn handen voor mijn gezicht. Ik begin te huilen. Ik doe iets irritants met mijn haar. Ik laat me van de bank glijden.
‘Ok, dan ga ik wel met een vriendin,’ zegt zij.
Dat noemen we een geslaagde Schwalbe.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , , ,

Nog meer blogs van Herman Koch

Lees alle blogs van Herman Koch >

Herman Koch