Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Kutzooi

19 juni 2012

De sfeer was niet hetzelfde als twee jaar geleden. Binnen ons gezin begonnen zich kliekjes te vormen. Mijn zoon gaf me een vieze panna terwijl ik even niet oplette en vroeg me meteen daarna om extra vakantiegeld.

Tijdens de wedstrijden voelde je het het sterkst. Op onze gewone bank was niet genoeg plaats om met zijn allen tv te kijken, daarom hadden we ook een reservebank neergezet. En omdat ik even een ander kliekje wilde vormen gisteren tijdens Spanje-Kroatië, was ik naast mijn schoonvader gaan zitten. We hadden het vooral over de geaardheid van bepaalde spelers, en opdat mijn vrouw het niet kon horen, hield ik de hele tijd mijn hand voor mijn mond. Toen we kort daarop ook de geaardheid van de grensrechters in twijfel trokken, werd het mijn vrouw te veel.
‘Ga jij eens meer bier halen en de bakken chips bijvullen!’ schreeuwde ze.
‘Ach, hou toch je bek, mens!’ beet ik meteen terug.
Achter zijn hand smiespelde mijn schoonvader dat hij ondanks de spanningen en de algehele kutzooi binnen ons gezin geen reden zag om niet ook mijn schoonvader te blijven tot aan het WK van 2014 en het EK van 2016.
Ik voelde me plotseling oud en opgebrand. Ik gaf over in de gootsteen. Er is een lek binnen ons gezin. Iets of iemand lekt dingen (over onze onderlinge verhoudingen en over onze geaardheid). En terwijl ik mijn eigen kots met een vork door het afvoerputje probeerde te drukken, kwam het lek boven water.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , , ,

Nog meer blogs van Herman Koch

Lees alle blogs van Herman Koch >

Herman Koch