Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Neuslezer

25 maart 2019

Nog niet zo heel lang geleden kon een beetje geoefende neuslezer aan de vingers en de neus van Joachim Löw aflezen hoe het er met het Duitse elftal en het Duitse voetbal als geheel voorstond.
De hand van de Duitse bondscoach ging naar zijn gezicht, eerst nog via een omtrekkende beweging naar zijn kin, vervolgens verdween een grote vinger in een neusgat – alsof er niet overal camera’s langs het veld stonden.
Soms verdween de hand eerst diep in de broek, bleef daar een poosje bezig en werd vervolgens naar diezelfde neus gebracht. Ditmaal rook Joachim Löw alleen maar. Bij uitwedstrijden nam hij altijd maar één onderbroek mee om het koffiedik ruiken zo betrouwbaar mogelijk te maken.
Maar met de intrede van de neuslezers in het voetbal past de bondscoach op zijn tellen. Hoezo een vernieuwd elftal? leest de neuslezer van de tot aan het tweede kootje in de neus verdwenen vinger. Als ze me nu laten zitten, komt Thomas Müller weer terug.
Afgelopen zondag had Löw er zichtbaar moeite mee: zijn handen zaten voortdurend gespannen in zijn zakken. De meeste neuslezers waren al in slaap gevallen tot in de negentigste minuut Schulz het winnende doelpunt maakte.
De bondscoach sprong overeind, een hand kwam uit zijn zak en ging richting zijn gezicht. Gedurende niet meer dan een halve seconde beten zijn tanden op een niet bestaande nagel.
Het is lang niet slecht, dit resultaat, lazen ze neuslezers. En vooral: Gott Sei Dank! Thomas Müller komt nooit meer terug.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van Herman Koch

Lees alle blogs van Herman Koch >

Herman Koch