Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Pepe

24 januari 2012

Zaterdag een hapje gegeten met Pepe. Ik moest toch in Madrid zijn voor iets anders. Dit stukje is te kort om uit te leggen waarvoor precies. Pepe en ik hebben elkaar een jaar of drie geleden leren kennen op een feestje waar ook – nee, daar is dit stukje ook te kort voor.

Toen de ober de menukaart kwam brengen, deed Pepe net of hij hem tegen zijn hoofd kreeg. Hij liet zich huilend van zijn stoel vallen. Omdat het Pepe’s vaste restaurant was, keken de overige gasten er niet echt meer van op.
‘Verder alles goed?’ vroeg ik.
Pepe knikte. Hij bestelde een voorgerecht en de dagschotel: Balotelli met pesto. Daarna stootte hij mijn biertje om, zodat het over mijn broek viel.
‘Sorry,’ zei hij. ‘Dat ging per ongeluk.’
De ober bracht onze voorgerechten. Pepe kwam half overeind, zijn voorgerecht (een hete vissoep) raakte de ober in het gezicht.
‘Sorry, ik zat vast in het verkeer,’ zei José Mourinho. Hij kwam aan ons tafeltje zitten en pakte de menukaart. Pepe maakte zich breed. Het was geen echte elleboogstoot. Het was niet goed te zien wat het dan wel was. Mourinho bloedde uit beide neusgaten.
‘Ze schijnen hier een heel lekker koekje van eigen deeg te hebben,’ zei ik.
Toen viel mijn vork op de grond. Ik kroop onder het tafeltje. Mijn vork lag vlak naast de linker kicks van Pepe. Toen ik hem probeerde te pakken, ging Pepe hard op mijn hand staan. Maar dit was voor de verandering nou eens een keer echt per ongeluk: daar durf ik hem voor in het vuur te steken.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Herman Koch

Lees alle blogs van Herman Koch >

Herman Koch