Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Topclub

15 mei 2015

Ik heb een poosje achter de schermen meegedraaid bij een topclub. In de kleedkamer voornamelijk. Bij Real Madrid om precies te zijn. En ik heb er een boek over geschreven dat binnenkort uitkomt. Topclub, heet het.
In het boek doe ik een boekje open. Over hoe het er bij Real Madrid achter de schermen toegaat. Sommige mensen zal het misschien verbazen, maar ze gaan in het echt net zo met elkaar om als op het veld.
Met Gareth Bale praat niemand. In de kleedkamer doen ze net of hij er niet is. Onder de douche pakken ze soms zijn spuiteend af. Hij heeft zo’n gele spuiteend waarmee je shampoo over je hoofd kan spuiten. Na een wedstrijd gaat dat haarbandje af, en dan is de spuiteend onontbeerlijk. Gareth Bale woont al twee jaar in Madrid, maar spreekt geen woord Spaans. Hij eet geen tapas. Dat is vragen om moeilijkheden.
Ook Christiano Ronaldo is in het echt zo. Hij staat lang voor de spiegel en ziet alleen zichzelf. Als hij een mooie assist krijgt van Bale bedankt hij eerst zichzelf. Toni Kroos praat in het echt ook Duits. Ook in de kleedkamer. Maar een peptalk in het Duits is historisch gezien gewoon iets anders dan een peptalk in het Engels met een Welsh accent. Daarom wordt het van hem wel gepikt.
Afgelopen woensdagavond maakte Toni Kroos een opmerking over die mislukte ingooi van Casillas drie minuten voor het eindsignaal waarin duidelijk de woorden altes Weib en Schwule te verstaan waren. Marcelo en Benzema hielden Bale vast, terwijl Sergio Ramos en James zijn broek uittrokken. De spuiteend hadden ze toen al te pakken. Ze gooiden hem naar elkaar toe. Bale huilde. Ook Ronaldo huilde. Zoals altijd om zichzelf.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Herman Koch

Lees alle blogs van Herman Koch >

Herman Koch