Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Voetballuwte

21 mei 2012

Tussen de finale van de Champions League en het begin van het EK zit helemaal niets. Nou ja, de Spaanse bekerfinale, en een paar weinig tot de verbeelding sprekende oefenpotjes van het Nederlands elftal, te beginnen met het inmiddels helemaal niet meer tot de verbeelding sprekende oefenpotje tegen Bayern München van a.s. dinsdag (morgen op dit moment).

Anders gezegd: tussen het ontgoochelde hoofd van Arjen Robben en de aftrap op 8 juni bevinden we ons in een windstiltegebied, een wilde staking bij Buienradar waardoor het niet meer ophoudt met motregenen, een stiltecoupé in de eerste klas waar iemand onhoorbaar zit te huilen.
Wanneer er een World Press Photo Award Best Sports Photo 2012 zou bestaan, dan moest de eerste prijs in de categorie Dit doet pijn worden toegekend aan de foto waarop Didier Drogba Arjen Robben troost. De tweede prijs in de categorie Ik wilde hem gewoon hard door het midden knallen. De bal ging niet voldoende omhoog gaat naar de handen op het hoofd van Arjen Robben nadat hij de strafschop niet heeft benut, en de vierde prijs in de categorie Het wordt een treurig verhaal zo gaat naar de op het veld neergehurkte Arjen Robben na weer een verloren finale.
In het clubhuis van Bayern München komen de drie winnende foto’s te hangen naast de foto van Louis van Gaal die zijn witte Lederhosen-been ontbloot tijdens de huldiging op dat balkon in 2010. Twee jaar geleden eerste prijs in de categorie Ben jij nou zo dom, of is dit echt mijn been?

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Herman Koch

Lees alle blogs van Herman Koch >

Herman Koch